Koncept - The Beetl´s house - Analýza

Pan architekt Terunobu Fujimori, původem z Japonska, zkoumá vztah mezi člověkem a přírodou. Zabývá se dobou, kdy nebyla pořádně vybudovaná civilizace. Obchází všechny doby od dob bronzových, vrací se do primitivní časů. Což mu dává nesmírnou volnost v jeho navrhování.  Přemýšlí nad tím, jak lidé původně žili v souladu s přírodou, což je klíčový fakt jeho architektury. Využívá převážně přírodní materiály jako je dřevo a hlína atd. A občas najdete v jeho stavbách malé překvapení v podobě živé rostlinky, například na střeše.

 

Tato stavba je hlavně určena ke konání čajových obřadů. Což vlastně taky ovlivňuje tuto stavbu. Japonský čajový obřad se koná v malých prostorách s malým vstupem. Malý vstup má navodit dojem vstupu do jiného světa.

 

Exteriér je tvořen zuhelnatělými prkny borovice. Černé zuhelnatělé dřevo má připomínat černý plášť brouka či reprezentovat černý čaj. Takto zpracované dřevo taky připívá k tomu, aby dřevo nenapadly brouci a škůdci a aby bylo voděodolný. Navíc se prodlouží životnost dřevo až na 60 či 70 let.











 

Komentáře

  1. Hezké... Analýza opakovaného dřeva bude fajn... Obrázek 1:1 černým uhlem by mohl dopadnout.. Asi v kombinaci s tužkou... Stačí formát 20:20, pak vložíme do layoutu ve Photoshopu v měřítku 1:1 s k tomu krátký text viz výše co už jsi zjistila... Více si o tom řekněme v ateliéru..😊

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky